Kategóriák

1

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Ékszer cikkek
2016.06.13 15:28

Indián ékszerek

Az indián ékszerek története még az európaiak megérkezése előtti időkből ered. A réz abban az időben fontos volt alapanyag volt az indián kereskedelemben.

A Cherokee falvak közvetlen közelében számos rézbánya volt megtalálható és a Cherokee indiánok megtanulták hogyan lehet feldolgozni a rezet. Rengeteg réz ékszert készítettek, de felhasználták edények, nyilak, különféle használati tárgyak és főzőedények készítésére is.  Az európaiak megérkezésével megismerték az ezüstöt, a vasat és az acélt is, amelyekkel a Cherokee indiánok kereskedtek is, hiszen ezekért az alapanyagokért rezet kínáltak. A natív ékszerek készítői kezdték megtanulni az ezüst feldolgozását és elkezdték megtanulni a gyöngyök felhasználását is. Az Európaiak számtalan ékszert, gyűrűtnyakláncot és karkötőket is hoztak magukkal.

 

Felhasznált anyagok a hagyományos Cherokee ékszerek készítésében

 

Az indián ékszerek története még az európaiak megérkezése előtti időkből ered. A réz abban az időben fontos volt alapanyag volt az indiai kereskedelemben. A réz már nem az egyetlen anyag volt, amit felhasználtak az ékszerek készítésekor. Aranyból és ezüstből is készültek gyönyörű indián ékszerek. A természetes anyagok sem maradhattak ki az alapanyagok közül. Kagyló, dió, faragott gyöngy is gyakorta előfordult az ékszerek alapanyagaként. Az európaiak kereskedelmének köszönhetően az indiánok megismerkedtek a gyöngyökkel, a tűvel és a selyemszállal. Ezután már gyönyörű mintákat tudtak létrehozni az ékszereken. Más őshonos törzsek, európaiak és amerikaiak is megkedvelték az idők folyamán a gyönyörű indián ékszereket. Számtalan indián gyöngysor minta megihlette a fazekasokat, a kosárfonókat és az egyéb kézműves termékek készítőit. A Cherokee indiánok által készített ékszereken felfedezhetőek az évezredek során elviselt és eltűrt fájdalmak. A Cherokee legendákat folyamatosan jelenítették meg az ékszereken. Gyakorta használtak pók, puma, farkas díszítéseket is. A Cherokee kultúrát még számtalan más módon próbálták az ékszerekre csempészni. A kulturális tételek között szerepelt a toll, a kés, az íj, a nyíl és más sok apró részlet, amely fontos volt a kultúrájukban. Ezek az elemek még mind a mai napig felfedezhetőek a csodálatos indián ékszereken.

Forrás: http://visitcherokeenc.com/cherokee-jewelry/

Webáruház készítés