Kategóriák

1

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Ékszer cikkek
2016.10.21 11:15

10 dolog, amit nem tudtál az ékszerekről

Íme, pár érdekesség kedvenc ékszereinkről

 

 

1. Kezdjünk is mindjárt egy furcsasággal, néhány kultúrában még ma is szokás a gyöngyöket lenyelni. Ennek annyi az oka, hogy különleges gyógyító erőt tulajdonítanak ezeknek a gömböknek. Senki se próbálja ezt ki, mert amúgy nem tesz jót a gyomornak.

2. Ha már gyöngyök, a legnagyobb igazgyöngy, amit felfedeztek 6,35 kilogramm.

legnagyobb igazgyöngy

3. 1896-ban a Tiffany & Co. potom 10000 forintért árulta az eljegyzési gyűrűit. Vajon így többen is házasodtak?

4. II. Erzsébet királynő privát ékszergyűjteményének becsült értéke 13 milliárd forint. 

II Erzsébet királynő

5. A Titanic című filmből méltán híres „óceán szíve”nyaklánc talán nem is James Cameron fantáziájának a szüleménye. Állítólag az elsüllyedt hajó romjai között találtak egy hatalmas zafír darabot, ami akár a nyaklánc is lehet. 

óceán szíve6. Talán kicsit ismertebb tény, gyémántból olyan könnyedén lehet grafit, mint egy Eminem számból világsiker. Annyi kell, hogy sokáig ne nyúljanak hozzá, ne csiszolják és végül grafittá alakul.

gyémántból grafit7. Az eljegyzési gyűrűk létezését Nikolaus pápa tette kötelezővé, tehát a házasság feltételévé még i.u. 860-ban.

8. Sokan nem szeretik az arany erős sárgás színét, azonban azt kevesen tudják, hogy a színarany mindig sárga, csak akkor változik a színe, ha más anyagokat olvasztanak hozzá.

9. A világ egyik legnagyobb zafírjának neve is van, miért ne lenne, mégpedig „India csillaga”. Jelenleg egy washingtoni múzeumban található. Súlya pedig karátban 563,35.

10. A világon bányászott, talált, halászott, megszületett, ismert összes arany belesűríthető egy mindössze 12,6 köbméteres kockába, szemléletesebben az egy akkora terület, mint a Washington emlékmű tizede. Nem túl nagy, valóban.

washington emlékmű

Webáruház készítés