Kategóriák

1

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Ékszer cikkek
2016.11.11 11:20

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ékszert? 2. rész

A Hogyan válasszuk ki a megfelelő ékszert? 1. részből megtudhattunk, hogy milyen alkalomra, milyen ékszert válasszunk kedvesünknek, szeretteinknek, nem feledkezve el az anyagi lehetőségekről sem. Most következik a cikk folytatása is, amikor megtudhatjuk, milyen fémből készüljön, milyen kövezetű legyen az ékszer, végül pedig mikor lenne jó átadni az ékszert.

Milyen fémből készüljön az ékszer?

Gondolja át, hogy milyen kedvese ízlése, milyen fém illene hozzá, illetve mennyibe kerül ez a fém. Bátran nézzen bele kedvese ékszeres dobozába, hiszen így kiválaszthatja az igazán hozzá illő fémet, ötvözetet. Ha az anyagiakkal tisztában van, hogy nem engedheti meg magának a tiszta arany, vagy ezüst ékszert érdemes választani bevonatos ékszereket. Ugyanolyan szép, mint a tiszta arany vagy ezüst ékszerek, és a pénztárcát is kíméli. Meg a másik a dolog, hogy a szándék a fontos egy ajándékhoz. Nem igaz?

Tipikus ötvözetek, melyeket ékszerek gyártása során alkalmaznak:

Nemesacél: Nagyon olcsó fém, mely teljesen antiallergén és nem oxidálódik. Alapvetően nem tekinthető luxus ékszerek alapanyagának, így nem feltétlenül alkalmas például eljegyzési gyűrű ötvözetének sem, viszont nálunk akadnak olyan nemesacél gyűrűk, amik olyan elegánsak, hogy akár eljegyzési gyűrűnek is lehet ajándékozni.

 

Az XP ékszer ajánlata:

nemesacél

Ezüst: Kedvező ár és finom, fehér ragyogás jellemzi az ezüstöt, azonban kevésbé ellenálló, mint az arany. Az ezüst ékszerek hideg eleganciát sugároz viselőjének, és nagyon szép hatást mutat sötét színű ruhákhoz. Nálunk ezüst-ródium ékszerek találhatók, aminek hatására nem okoz allergiás reakciót. A ródium Egy igazán kiváló nemesfém kémiai, vizuális és ellenálló képesség szempontjából is. A ródium, a platinához hasonlóan 100%-ban hipoallergén, tehát nem vált ki allergiás reakciókat. Ellenálló képessége az aranyét meghaladja és egyetlen gyengeségeként csak a magasabb árat említhetjük.

 

Az XP ékszer ajánlata:

ezüst karkötő

Arany: Magas fényű, rendívül kedvelt ékszer, mely ellenállóbb, mint az ezüst és több színváltozata is elérhető, ami lehet fehér-, sárga- és rózsaarany és vannak olyan ékszerek is, amik arany és az ezüst keverve van. Az ékszerek elsődlegesen 14 és 18 karátos aranyból készülnek. Nálunk 18 karátos aranybevonatot kapnak ékszereink, és megfelelő karbantartással akár egy életre boldoggá teheti viselőjét.

 

Az XP ékszer ajánlata az arany és rózsa arany, valamint az aranyezüst ékszerekhez:

                                                                                               Aranyozott

rózsa arany fülbevaló

                                                                                              Rózsa arany

aranyezüst

                                                                                Arany ezüst keverve

Milyen alakja, stílusa legyen az ékszernek? Mit áruljon el a tulajdonosáról?

A nők mindig szépek, és egyediek szeretnek lenni. Erre remek megoldást kínálnak az egyes ékszerek. Érdekes tény, hogy az ékszerek viselése, mint szépítkezési- és önkifejezési forma, az évszázadok során alig változott. Az ékszerek éppen attól olyan értékesek, hogy számos dolgot elárulnak a tulajdonosukról!

Vannak emberek, akik nap, mint nap hordanak ékszereket, azonban vannak, de vannak, akik csak az igazán fontos eseményeken viselik őket. Mindennapi viseletként az egyszerűbb, visszafogottabb darabokat ajánljuk, melyek nem túl feltűnőek, azonban tökéletesen kiegészítik a viselőjük megjelenését. Fontosabb eseményekre pedig a különlegesebb darabokat ajánljuk, a tökéletes összhatás elérése érdekében.

 

Az XP ékszer ajánlata:

ezüst szett alak

Milyen alakú legyen a kő? Mennyi kő legyen az ékszerben?

A kövek kiválasztásánál (legyenek akár gyémánt vagy egyéb cirkónium kristály, esetleg strasszkő) arra figyeljen, hogy melyik illene leginkább kedvese egyéniségéhez. Választhat olyan ékszert, ami egy központi követ tartalmaz, akár kiegészítve néhány kisebb kővel. De választhat olyat is, melyet sok kisebb méretű kő díszít. Amennyiben központi köves ékszert szeretne, gondolja át a kő alakját, hiszen számos csiszolási forma létezik: hagyományos briliáns, ovális, négyzet, csepp, szív, stb., sőt, léteznek még lófej alakúra csiszolt kövezet is! Tehát válasszon körültekintően! 

 

Az XP ékszer ajánlata:

aranyozott gyűrű alak

Javasoljuk, hogy minden esetben győződjön meg kedvese méretéről, mielőtt például gyűrűt választ, hiszen bizonyára nem akar abba a kellemetlen szituációba kerülni, hogy az ékszer túl nagy vagy éppen túl kicsi.

A gyűrű mérettáblázatát megtekintheti A gyűrű méretének meghatározása és lépései című cikkünkben.

 

Az XP ékszer ajánlata:

aranyozott gyűrű méret

Mikor szeretném átadni az ékszert?

Nem utolsó szempont az sem, hogy mennyi ideje van az ékszer átadására. Ha már több hónappal előre megkezdte a tervezgetést, akár olyan ékszert is választhat, melynek legyártása, vagy a szállítási idő elhúzódik. Azonban ha csak néhány nap áll csak rendelkezésére, akkor javasoljuk, hogy egy már legyártott, méretre igazított darabot válasszon. Vagy gyűrűk esetében, állítható méretűt válasszon, így elkerülve az esetleges kellemetlenséget.

 

Az XP ékszer ajánlata:

aranyozott gyűrű mikor

Webáruház készítés