Kategóriák

1

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Ékszer cikkek
2017.02.14 11:37

A világ leghíresebb ékszerei 2. rész

Megfizethetetlen és elérhetetlen, de mégis szeretünk róluk álmodozni. Gyönyörű ékszerek szerte a világon, a felső tízezer tulajdonában.

 

Cikkünk második részében bemutatjuk a következő ékszert:

 

Diana hercegnő zafír eljegyzési gyűrűje:

 

Mielőtt a gyűrűt bemutatjuk, ismerjük meg Diana és Károly herceg szerelmi életét.

 

1977-ben, mikor a 16 éves Diana Frances Spencer elhagyta a West Heatht leányiskolát és átiratkozott az Alpin Videmanette Intézetbe, egy bál alkalmával ismerkedett meg Károly herceggel. A herceg akkoriban Diana testvérével Lady Sarah-val randevúzott. Ekkor még nem is tudták, hogy majd egyszer össze fognak házasodni.

 

Károly herceg szerelmi élete mindig is sajtó téma volt, és rengeteg szép hölggyel hozták kapcsolatba. Harmincas éveiben a családja egyre nagyobb hatást gyakorolt a hercegre, hogy minél előbb nősüljön meg. Éppen ezért a család keresett Károly hercegnek egy ideális hölgyet, akit elvehet feleségül, és megfelel a kritériumoknak. A kritériumok pedig az volt, hogy legyen hajadon, arisztokrata hátterű és protestáns vallású.

 

Diana pedig anyai részről ír, skót, angol és amerikai ősökkel rendelkezik. Apai részről II. Károly leszármazottja. Családja évszázadok óta közel áll a brit királyi családhoz. A 17. században uralkodói támogatásban részesültek. Diána anyai nagyanyja, Ruth Roche, Lady Fermoy sokáig volt Erzsébet anyakirályné udvarhölgye és jó barátnője.

Diana tehát megfelelt a királyi család által felállított kritériumoknak. Viszont nemcsak a kritériumoknak felet meg Diana, hanem Károly hercegnek is, akit lenyűgözte a hölgy energikussága és bája.

diana

Eljegyzésük 1981. február 24-én történt meg, amikor is nyilvánosság elé álltak és bejelentették eljegyzésüket. Ekkor a szívek királynőjévé ismert Diana még csak 19 éves volt. 20. születésnapja után néhány héttel a Szent Pál-bazilikában házasodtak össze Július 29-én, amit televízión át több mint egymilliárd ember kísérte figyelemmel.

házasság diana

Diana Hercegnő gyűrűje, amit Károly herceg vett még 1981-ben igazán egyedi. A gyűrűn egy 18 karátos gyönyörű ovális alakú zafír van, amit 14 darab gyémánt keretezi.

diana gyűrű

A rendkívüli ékszer értékét Vashi Dominguez, ékszerszakértő becsülte meg. Kiderült, hogy amikor Károly herceg vásárolta az ékszert még 1981-ben körülbelül 10 millió forint, azaz 28 ezer angol font volt. Az ékszerszakértő állítása szerint akár egy finom bort, úgy a gyűrűket is az idő teszi értékessé, vagy a borok esetében zamatossá.

diana gyűrű

Napjainkban Diana fia, Vilmos herceg felesége Kate cambridge-i hercegné kezét ékesíti. Ugyanis a herceg szereti, ha felesége az anyja ékszereit viseli.

kate

Webáruház készítés