Kategóriák

1

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Ékszer cikkek
2017.04.11 11:36

Az indiai ékszerekről röviden

Az indiai szappanoperákat egyre több magyar nézi. A különös szituációk és történések, rengeteg szín, csodálatos tájak, valamint a kultúrájuk nyűgözik le az indiai szorozatok rajongóit. A nők pedig szem kápáztatónak tekintik az indiai nők túldíszített és egyben csodás ékszereket is.

Az indiai ékszerek története nagyjából egyidős magával Indiával. Körülbelül 5000 évvel ezelőttre tehető az az időszak, mikor felébredt az ott élőkben a vágy az iránt, hogy díszekkel és ékszerekkel hangsúlyozzák szépségüket. Indiában nem létezik olyan nő, aki ne viselne ékszereket és ne imádná azokat. Indiában az ékszerek egyfajta presztízsnek tekinthetőek, számukra ez a biztonságot fejezi ki.

Az indiai ékszerek egyedik, különlegesek mind formájukat, mind pedig a kivitelezést illetően. Az ékszer készítés egyfajta művészeti ággá nőtte ki magát az országban. Az indiai nők szinte mindenhol viselnek ékszert, ahová azt fel tudják applikálni. Fülbevalók, nyakláncok, karkötők, orrkarikák, fejdísz, derékláncok sokasága képezi az országban élő nők mindennapi viseletének részét. Ezek az ékszereket általában smaragdok, gyémántok, gyöngyök, rubinok, zafírok és egyéb féldrágakövek teszik teljessé. 

1

Az ékszerek a különböző területeket illetően más és más jellegzetességeket mutatnak. Ezek a jellegzetességek függnek az adott terület vallási hova tatozásától, hagyományaitól vagy csak szimplán az esztétikai szempontoktól. A regionális különbségek függnek még az emberek anyagi helyzetétől és életmódjától is. Hiszen nyilvánvaló, hogy egy szegényebb területe, ahol földműveléssel foglalkoznak, nem viselnek drágább ékszereket, de ezeken a területeken is igyekeznek kultúrájukat megőrizni.

2

Az ékszerek kivitelezése s megmunkálása a mesterek végtelen kreativitásáról és kiváló készségeikről tanúskodnak. Az úgynevezett Manipuri ékszerek kagylókból, állati karmokból, fogakból és értékes féldrágakövekből állnak össze. Tehát az Indiában viselt ékszerekre nem csupán a fényűzés, hanem az egyedi megmunkálás és a találékonyság bélyege is rásüthető.

3

Mint láthatjuk nem véletlenül olyan népszerűek ezek a kiegészítők napjainkban is, hiszen mindenki valami egyedire és megismételhetetlenre vágyik, amivel feldobhatja akár egyszerűbb ruhadarabjait is. Tapasztalatból mondom, hogy egy pár szépen megmunkált indiai fülbevaló, vagy egy karkötő tökéletes kiegészítője lehet bármelyik ruhadarabunknak.

Köszönjük, hogy elolvasta! :)

Webáruház készítés