Kategóriák

1

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Ékszer cikkek
2017.03.03 13:23

A parfüm története 2. rész

A magas sarkú cipő, a ridikül és a rúzs, valamint ékszerek mellett nagyon fontos egy harmonikus illatfelhő is, legyen az jázmin, rózsa, szantál, levendula vagy bármilyen illat, amellyel a hölgyek mindenkit bűvöletbe ejt.

Folytatjuk a parfümök történetét. További jó olvasást kívánunk.

Reneszánsz korszak

A parfümkészítés virágkorát élte a reneszánsz korszakban, valamint Amerika felfedezése után újabbnál újabb hozzávalók lettek elérhetőek, mint például a kakaó, dohány, kávébab, vagy a bors, amiből különleges illatú parfümök készültek. Ezekből az újdonságok nélkül nem lenne ma fás, fűszeres illat sem a Hugo Boss vagy Dolce Gabanna kínálatában. Ebben az időszakban a nők is és a férfiak is ugyanazt a parfümöt használnák.

1

(Hieronymus Brunschwig festménye a korabeli desztillálásról 1512-ből)

 

A tizenhatodik században, az olaszországi parfüm cikkeket Medici Katalin személyes parfüm készítő mestere, Florentinai Rene műhelyéből szállították Franciaországba. Renenek köszönhetően, Franciaország rövid időn belül Európa parfüm és kozmetika központjává vált.

A virágok termelése a parfüm esszenciákhoz, a 14. században vette kezdetét és fő iparággá vált Franciaország déli régióin. A 16. és 17. század között, a parfümöket legfőbb használata, hogy a testszagokat elfedjék, mivel akkoriban nem igazán fürödtek az emberek.

A 18. században Paolo Feminis, olasz borbély, aki Németországban (Kölnben) telepedett le, létrehozta a mai napig híres Aqua Admirabilis nevű kölnit, amit borotválás után használt a férfiakon, valamint árusította is azt. A század végéig aromás növényeket termesztettek Franciaország déli régiójában (Grasse-ban), Szicíliában és Calabria-ban nyers anyagaiként a parfümkészítéshez. Még napjainkban is, Olaszország és Franciaország az európai parfümkészítés és parfüm kereskedelem központja.

2

A parfüm készítés következő lépcsője a tömeggyártás volt. Ez pedig azzal is járt, hogy a parfümök ára nem volt olyan magas, hogy csak az arisztokrácia engedhette meg magának. A 20. században vált szét ténylegesen a női és férfi parfümök, valamint a kémikusok előállították a szintetikus parfüm alapanyagokat, lehetőséget adva az ipari tömeggyártásnak. Nem volt szükség ehhez drága anyagokra, hisz olcsón kiválthatók lettek a mesterségesen előállított párjukkal.

Tehát mostanra a parfüm és a jó illat nem drága luxus, ha nem a jó ízlés kifejezésének egyik módja lehet. Egy nagyszerű illat nemcsak a közvetlen környezetünket, hanem a saját önérzetünket is javítja, úgyhogy használjuk egészséggel. :)

Webáruház készítés